Social media updates: week 20

19 May, 2017
social media updates-01

Er is de afgelopen weken weer van alles gebeurd in het socialmedialandschap. Een serie kijken via Facebook? Adverteren op Snapchat? Toekomstmuziek wordt de toon van vandaag. Wij lichten in dit blog de nieuwste socialmedia-updates voor je uit.

Facebook ‘n chill

Na het voorbeeld van Netflix en KPN Presenteert besluit Facebook nu ook haar eigen series te gaan produceren om jongeren te bereiken. Het sociale platform heeft momenteel 24 programma’s op de planning staan die half juni online komen. We verwachten dat Facebook een SmartTV-app gaat lanceren, maar tot die tijd kun je natuurlijk gewoon gebruikmaken van je Apple TV of Chromecast om het op je televisiescherm te bekijken. Facebook is overigens niet de enige die aan eigen content werkt; ook Apple, YouTube en Amazon zijn hier momenteel mee bezig.

Traditioneel televisiekijken is behoorlijk aan het afnemen. Het socialmedialandschap neemt langzamerhand traditionele media over. Dat is dan ook de reden dat grote merken zoals Adidas en Bol.com ervoor kiezen om geen gebruik meer te maken van commercials op televisie en grote budgetten in social media steken.

facebook-stream-apple-tv

OH Snap! Ad Manager voor Snapchat

Snapchat komt met drie nieuwe introducties voor bedrijven én voor kleine adverteerders.

Snapchat heeft net een kantoor geopend in Nederland en dat houdt in dat Nederland bijna klaar is voor betaalde campagnes via dit kanaal.

  • De eerste introductie is een Ad Manager. Hierin kun jij, als bedrijf of voor jouw klant, de campagnes zien, beheren en optimaliseren vanaf een laptop/desktop. Deze Ad Manager biedt ook de mogelijkheid tot meten en targeten.
  • Snapchat komt tegelijkertijd met een mobiel dashboard om adverteerders zelf de Snap Ads te laten bekijken en te managen. Snapchat is een volledig mobiel platform en daarom lijkt het een logische stap om een mobiel dashboard aan te bieden. De adverteerder kan hier de advertenties bekijken en delen als een gebruiker.
  • Met Business Manager zorgt Snapchat ervoor dat het makkelijker wordt om teams te vormen en maken ze het mogelijk om meerdere advertentie-accounts tegelijkertijd te beheren.

Voor merken is het vanaf nu dus een stuk gemakkelijker om via Snapchat te adverteren. Je hoeft het inkopen namelijk niet meer te doen via het kantoor van Snapchat, maar regelt dit nu gemakkelijk online. Van deze Ad Manager verwachten we dan ook dat het voor inzicht zorgt en het je helpt je campagne te optimaliseren. 

unspecified

Anders nog iets?

  • Apple past de prijsstructuur van apps aan.
  • Beginnend zangtalent krijgt op YouTube de kans om met een bekende artiest een duet te zingen in hun net gelanceerde talentenjacht. Dit programma wordt gepresenteerd door rapper en acteur Ludacris.