De highlights van Facebook’s grootste conferentie: F8

25 April, 2017
social-media-updates2

Vorige week vond de jaarlijkse conferentie van Facebook plaats. Social experts van over de hele wereld vergapen zich hier aan de demo’s, aankondigingen en releases van nieuwe features en tools. Wat zijn de highlights waar we naar uitkijken?

De camera en Augmented Reality

De meeste content die we delen is afkomstig van de camera in onze telefoon. Niet gek dus dat hier meer focus op komt. De creatie van content wordt nog leuker met Snapchat-achtige filters en effecten waarmee we de wereld om ons heen kunnen versieren. Niet alleen contentcreatie, maar ook de manier waarop we content beleven verandert. Pokemon Go- achtige spelletjes gebruiken je omgeving als achtergrond voor de interface. Dit heet Augmented Reality. Hiermee kunnen we straks (denk aan Snapchat’s nieuwe world lenses) teksten en plaatjes in 3D in een video of foto plaatsen. Doordat de software objecten herkent, ontdek je meer over de fles wijn die op tafel staat of animeer je stoomwolkjes op een beeld van je kopje koffie. De toekomst van de camera klinkt ons als muziek in de oren of was het ogen?

Facebook Spaces (VR) 

De toekomst is hier! En in die toekomst chatten we niet alleen met elkaar op Facebook, maar beleven we ook met elkaar. Verander jezelf in een cartoonfiguur die je als avatar gebruikt en hang met je vrienden in een virtuele chill-spot. Hier praat je met elkaar en deel je ervaringen zonder fysiek op dezelfde plek aanwezig te zijn. Organiseer een feestje, houd een 3D-tekenwedstrijd of maak selfies in de ruimte. Je kan je spaces zo gek maken als je zelf wilt, alleen moet je daar dan wel de benodigde Oculus Rift voor in huis hebben. Handig voor als je in bed ligt en een belangrijke meeting hebt!

Nieuwe features in Facebook Messenger 

Met meer integraties van spelletjes en muziek in Facebook Messenger moet het dé plek (app) worden waar je met je vrienden praat en dus minder op Whatsapp. Deel je favoriete nummers direct uit je playlist op Spotify of kijk wie het meeste scoort met basketbal. Het is nog vaag wat er precies allemaal gebouwd gaat worden voor het Messengerplatform, maar Facebook zegt dat de mogelijkheden eindeloos zijn. We zijn benieuwd!

Betere Chatbot-integratie 

We kennen de chatbot al van sommige webcarediensten, maar nu wordt er ook één geïntegreerd in gesprekken met vrienden. Stel: je hebt het er met je vrienden over om een pizza te bestellen, dan zal de chatbot zelf een suggestie doen van verschillende restaurants en kan iedereen zijn of haar bestelling toevoegen aan de lijst binnen in het chatscherm. Vervolgens rondt de chatbot de bestelling af en betaal je via je eigen account of pop-upvenster in je scherm. Deze chatbot is een betere integratie van de kunstmatige intelligentie ‘M’, Facebook’s versie van Apple’s bekende assistent Siri of Google’s Alexa.

Facebook Live 360

Last but not least, is het nu voor alle Facebookgebruikers mogelijk om Live 360 te streamen.

De dienst was al een tijdje beperkt beschikbaar, maar is nu eindelijk voor alle gebruikers beschikbaar. Hier zijn wel speciale Live 360 camera’s voor nodig, zoals de Giroptic IO, Insta360 Nano en de Samsung Gear 360. Het werkt in principe hetzelfde als een live video, behalve dat nu de toeschouwer in 360 graden zelf kan rondkijken.  Aangezien we al eerder 360 én live video’s hebben gepost op Facebook zijn we natuurlijk ontzettend enthousiast dat we deze krachten nu kunnen bundelen!