Social media updates: week 14

4 April, 2017
social media updates-01

Het eerste kwartaal van 2017 zit er alweer op. Tijd om terug te kijken naar wat er allemaal veranderd is in de wondere wereld van social media. Wij hebben een portie social media updates op een rijtje gezet waardoor je weer volledig op de hoogte bent.

Kopen en verkopen via Facebook

Er wordt een nieuwe vorm van adverteren gelanceerd op Facebook, namelijk Collection. Dit houdt in dat een adverteerder onder een video 4 producten kan plaatsen op basis van populariteit. Nieuwsgierig naar één van deze producten? Zodra je een item aanklikt word je doorgeleid naar een aparte pagina. Hier kun je een collectie van 50 items bekijken in een soort shop-omgeving binnen Facebook. Mocht je tot aankoop willen overgaan word je doorgeleid naar de webwinkel van het merk zelf. Dit gaat er zo uitzien:

Facebookconnection

Nieuwe content ontdekken buiten je eigen newsfeed

Niet schrikken als er plotseling een icoontje van een raket verschijnt in jouw Facebook-app. Jij bent namelijk één van de gelukkigen die is uitgekozen voor het testen van een soort verken-functie. Als je deze raket aanklikt verwissel je je home-feed voor de explore-feed. Facebook laat jou hier berichten zien waarvan zij denkt dat jij ze interessant vindt. Wanneer dit voor iedereen beschikbaar is weten we nog niet.

Je livestream niet alleen zien maar ook beleven

Vorige week leefden wij ons al uit met een livestream voor Simyo. Onze volgende uitdaging hebben we al in het vizier. Wat dat is? Facebook lanceerde onlangs livestreams in 360 graden. Maar deze functie was toen alleen beschikbaar voor een beperkte groep pagina’s, maar is sinds kort voor iedereen beschikbaar. De livestream werkt hetzelfde als een normale livestream, maar met een 360 graden camera heeft de kijker een zicht van 360 graden.

Je Instagram hackproof maken

Wij probeerden ‘m al uit voor de Instagram van Telfort: de tweestapsverificatie op Instagram. Het heeft even geduurd, maar je kunt nu de inlog voor jouw Instagram-pagina extra goed beveiligen met deze functie. Hoe je deze instelt?

  1. Open je profielpagina op Instagram;
  2. Tik op de menuknop in je profiel;
  3. Onder het kopje ‘ ACCOUNT’ vindt je ‘Tweestapsverificatie’, tik deze aan;
  4. Achter ‘Beveiligingscode verplicht stellen’ staat een schakelaar, schakel deze in;
  5. Voeg je telefoonnummer toe, mocht je dit nog niet gedaan hebben, en je ontvangt een code via sms
  6. Maak een screenshot van je reservecodes en bewaar deze goed. Hiermee kun je weer toegang tot je account krijgen als je de beveiligingscode niet meer per sms kunt ontvangen.

Je Insta live video opslaan en terugkijken

Ben je klaar met het opnemen van een livestream op Instagram en wil je deze nog eens terugkijken? Dit kan vanaf nu! Je kunt je livestream opslaan, maar let goed op: het aantal reacties, likes en kijkers worden niet opgeslagen. Hoe je je livestream opslaat wanneer je klaar bent? Nadat je de stream gesloten hebt verschijnt rechtsboven in beeld een ‘Opslaan’-knop. De video wordt opgeslagen op je telefoon, niet op Instagram zelf.

Instalivevideo

Zondagmiddag kattenfilmpjes kijken op Snapchat 

Ook Snapchat heeft een nieuwe feature: stories zoeken op een specifiek onderwerp. Zo kun je stories vinden naar jouw interesse. Superhandig natuurlijk als je zin hebt om kattenfilmpjes te kijken of ziek thuis zit en toch wil zien wat je allemaal gemist hebt in jouw favoriete stamkroeg.

Meer karakters en dus meer creativiteit op Twitter

Woorden als ‘inderdaad’ afkorten naar ‘idd’ wanneer je al bijna aan 140 karakters zit hoeft tegenwoordig niet meer. Twitter versoepelt het karakterlimiet. Dit houdt voornamelijk in dat @gebruikersnaam niet meer meetellen. Superhandig wanneer je meerdere mensen wil mentionen én karakters nodig hebt voor je boodschap. Kunnen wij nog meer leuke gesprekken voeren met bijvoorbeeld de fans van Dance Dance Dance.

Anders nog iets?

Jazeker! Unicode, het instituut dat verantwoordelijk is voor emoji’s, heeft aangekondigd 69 nieuwe emoji’s toe te voegen. Of je nou een broccoli, mannelijk elfje, brein of zebra naar je vrienden wil appen, later dit jaar kan het.

emoji