Blokkeren op Facebook? Zo doe je dat

27 October, 2015
Mark Zuckerberg Blokkeren

Je kunt Mark Zuckerberg niet blokkeren op Facebook. Maar de rest van de Facebook gebruikers wel. Benieuwd hoe je dat doet? Wij leggen het je uit.


De enige persoon die je niet op Facebook kunt blokkeren? Oprichter Mark Zuckerberg. Probeer je dit toch, dan krijg je een simpele error-boodschap. Mark Zuckerberg is onblokkeerbaar door een geautomatiseerd systeem dat in werking treedt wanneer er teveel mensen proberen een gebruiker te blokkeren.

Blokkeren maar
Ben je de overload aan babyfoto’s van je Facebook vriendin (die eigenlijk toch niet zo’n grote vriendin is) zat? Of heb je last van vervelende scharrel stalkers? Dan kan je deze personen blokkeren.

Als je iemand blokkeert word je onvindbaar op Facebook. Personen die je blokkeert kunnen niet langer:

  • Posts zien die jij op je profiel plaatst
  • Jou taggen
  • Je uitnodigen voor evenementen of groepen
  • Een gesprek met je beginnen
  • Je als vriend toevoegen.

Blokkeren is wederzijds: dit betekent dat je zelf ook geen gesprekken met de geblokkeerde persoon meer kunt beginnen.

Blokkeren Mark Zuckerberg

Hoe blokkeer ik iemand?
Je blokkeert iemand als volgt:

  • Klik op het slotje in de rechterbovenhoek van een Facebook-pagina.
  • Klik op Hoe zorg ik dat iemand me niet meer lastig valt?
  • Voer de naam of het e-mailadres in van de persoon die je wilt blokkeren en klik op Blokkeren.
  • Als je een naam hebt ingevoerd, selecteer je de persoon die je wilt blokkeren in de lijst die wordt weergegeven.Als je de persoon die je wilt blokkeren niet kunt vinden, is het mogelijk dat deze persoon Facebook niet meer gebruikt of zijn/haar privacyinstellingen heeft beperkt. Je kunt ook altijd het publiek bepalen waarmee je inhoud deelt. Personen worden niet gewaarschuwd wanneer je ze blokkeert. Wel kunnen personen erachter komen dat jij ze hebt geblokkeerd.

Ben ik geblokkeerd?
Er zijn verschillende manieren om er achter te komen of jij geblokkeerd bent.

  1. Zoek de persoon terwijl je bent ingelogd. Kan je hem of haar niet vinden? Zoek de persoon dan nu via een ander account met gemeenschappelijke vrienden (bijvoorbeeld van een vriend of vriendin). Gevonden? Dat betekent dat je geblokkeerd bent.
  2. Zoek naar de persoon terwijl je bent uitgelogd. Kan je hem of haar vinden als je bent uitgelogd maar niet als je bent ingelogd? Dan zijn hun instellingen zo dat ze door iedereen gevonden kunnen worden, behalve door jou en je dus bent geblokkeerd.